Skrönor om vildsvin

Sa de gris till konstapeln?

Text: Daniel Gustafsson Illustration: Olov Planthaber

 

Annandag jul 2014 fick polisen i Kristianstad ett ovanligt larm: En grupp på sex vildsvin gick runt och bökade i centrala stan, i närheten av en byggarbetsplats vid det nya köpcentret. Tre polispatruller kallades ut och jakten startade. Vildsvinen visade sig dock listigare än polisen och lyckades rymma in i skogen innan polisen fått tag på dem. Ögonvittnet Heinz Kryschak  hade även sett vildsvin böka på gården bakom museet.

Källa: Kristianstadsbladet

Vildsvinet ville inte hamna på tallriken

Vildsvinsjakten för miljardären Rune Andersson gick inte riktigt som den skulle. När han satt uppe i jakttornet uppenbarade sig ett rasande vildsvin och gick till attack. Kanske inte så konstigt eftersom det här vildsvinet inte ville hamna på Rune Anderssons middagsbord. Rune själv hade tur, värre gick det för hans son. Han satt inte uppe i något torn,  så vildsvinet fällde honom och satte betarna i ena benet. Sonen fick uppsöka sjukhus med sår på benet och en bruten tumme.

Källa: Aftonbladet

 

När orden tar slut kommer oxpiskan fram

Föreståndarinnan på ett studenthem för läkarstudenter i Gdansk i Polen hade tröttnat på att vildsvin oavbrutet bökade runt i soprummet. En kväll kom hon på dem på bar gärning. Hon plockade fram sin flera meter långa oxpiska, daskade till några vildsvin och hennes: "Kurva, kurva!" ekade över hela studenthemmet. Men det var inte första och inte sista gången kvinnan plockade fram sin piska och inte sista gången vildsvinen besökte soprummet.

 

 

Läs också