Aktuellt

AKTUELLT

Ja till vargjakt i Värmland och Örebro

2015-01-05 Naturvårdsverket har gett klartecken för licensjakt på varg i Värmland och Örebro län. Länsstyrelsernas beslut att tillåta jakten överklagades av flera miljöorganisationer men Naturvårdsverket ser ingen anledning att ändra beslutet. Vargjakten börjar 9 januari och innan dess får ingen spårning ske.

  

0

Så många vargar får skjutas i Värmland och Örebro i år. Efter att föreningen Nordulv överklagat Naturvårdsverkets beslut ändrade förvaltningsrätten beslutet om att skjuta 24 vargar i Värmland och 12 i Örebro. Förvaltningsrättens beslut kan överklagas hos kammarrätten i Göteborg. Vargjakten i Värmland skulle ha startat den 9 januari.

SJF lämnar Världsnaturfonden i protest

2015-01-05 Svenska Jägareförbundet lämnar sin plats i Världsnaturfonden WWF:s förtroenderåd. Beslutet kom efter en intern debatt där man kom fram till att WWF:s syn på förvaltningen av varg inte överensstämmer med Jägareförbundets. Förbundets styrelse menar ändå att man är intresserad av att samarbeta med WWF i andra frågor.

Vill underlätta jakt för nyinflyttade

2014-12-30 När Max Villman flyttade till Ronneby kommun hade han svårt att hitta ett jaktlag och mark att jaga på. Nu vill han underlätta för jaktintresserade personer som flyttar till kommunen framöver. Han föreslår att kommunens invånare ska kunna arrendera kommunal mark att jaga på. Enligt honom skulle det generera mer pengar till kommunkassan samtidigt som det skulle locka fler personer att flytta till Ronneby.

”Funktionshindrade jägare är en så liten grupp att politik­er och byråkrater kan köra över dem och diskriminera dem gång efter annan.”

Svensk Jakts norrlandsredaktör Lars-Henrik Andersson efterlyser mer handikappanpassad jakt.